Welcome note

Thursday, 13 December 2012

Saya Nak Dia Balek..T_T

Entry seterusnya nie Cik Bam Bam coretkan khas untuk rakan2 hawa Cik Bam Bam yg dalam usaha untuk meng'usha' semula bekas buah hati yg diceraikan..haha!..mgkin ade antara kita yg tgh terpikir2 cara apa lerr yg boleh dibuat utk kita amek balek hati bekas buah hati kite tu kan?..kat bwh2 nie Cik Bam Bam bebelkanlah sikit2 camne carenya..mane tau leyh share2 dgn kakak ke kawan baik ke..sharing is caring but sometime can be annoying..ingat tu!..haha!!


Firstly cara nak tambat balek hati bekas buah hati kita tu adalah dengan kita RECALL SEMULA APA YANG TAK KENA..dengan cara nie,kite akan dpt dgn lebih detail ape sbb muhasabab kita 'bercerai'..jika setakat perkara2 kecil,x perlu lerr kot nak gaduh2..bile kite dah recall sgala punca,akan lebih senang utk kite move on tambat semula hati si dia..

Kedua,CUBA AKUI KESILAPAN DIRI..Cik Bam Bam tau cara nie sgt2 lah payah dilakukan bagi pasangan yg ego nya tinggi mcm puncak gunung everest!..kdg2 kita tau tu silap kita tpi still nak deny..for what?!!..(hamek ko sepeking)..inilah masanya kite tepikan segala yg kecil2 dan pokus pada yg lebeyh penting iaitu tambat semula hati si dia!!!


Ketiga,BAGILAH PELUANG UNTUK DIRI DIA SENDIRI..klau anda dah nyatakan hasrat hati utk bersama semula tpi dia x bgi kputusan secara serta merta,bagilah dia masa untuk berfikir..jangan call dia every time sbb bnda tu akan menggangu dia..selain dari bagi dia masa berpikir,ruang tu jgk akan buatkan dia sedar bahwa betapa rindunya dia kat kita...klau kita asik call je,bila mase dia nak rindu?!!


Keempat,JANGAN JADIK TERDESAK..jangan tunjuk sgt yg kite nie desperate bebenor nak dia..x payah lah nak merayu,call hari2,ikot dia kehulu hilir,x payah nak stalk2 dia..mmg bnda nie akan jauhkan dia dari kita but at least dia tahu yg kite xde lerr nak sgt dia tu..biasa2 je benornyerr~


Kelima,JANGAN BERMAIN "GAME"..ramai yg Cik Bam Bam dengar kata klau nak tambat hati bekas kekasih kita tu,kite kene maen 'game' sikit..sbagai contoh dating dgn laki2 laen depan dia dgn niat nak buat dia jeles n sakit hati..klau btol anda sygkan bekas kekasih tu,jgn letak dia dalam kesakitan yg mcm tu..jgn sesekali maen dgn perasaan dia..buatlah semua taktik menambat hati dgn cara yg lebih 'bersih'...


Keenam,JANGAN CEMBURU..klau lah bekas buah hati kite dok miang2 dgn pompuan lain depan kite atau tau dia tgh dalam misi menggurat somebody,jgn sesekali cemburu..klau cemburu tu pon x pyh tunjuk!!..mgkin kite nak tunjuk cemburu tu sbagai tanda kita sayang lagi pade dia tapi sebenarnyerrr pada mate si dia yg kite nie tgh meroyan atau 'gila talak'..


Ketujuh,TAMBAH BAIK DIRI KITA..bila dah frust menonggeng tu,jgn lah lama2 sgt..wake up!!!wake up!!..tiba mase utk kite luangkan masa dgn diri sendirik plak..manja2 kan diri seperti pegi spa ke,shopping,manicure pedicure,pegi gym,cari hobi2 baru atau ape2 lah!..asalkan perkara2 yg kita buat tu akan menambahbaikkan diri kita bkn shj utk bekas buah hati tu tpi utk kita jgk!..


Last sekali tip utk tambat hati bekas buah hati adalah dengan BERJUMPALAH DALAM KEADAAN TENANG..selepas semua tips2 kat ats tu dah dilakukan..cuba lah keluar berdua dalam keadaan yg tenang..tanya khabar..mcm mane hidup skrg..mgkin mase tu masing2 dah sejuk dan kemungkinan utk bersama semula tu tinggi kerana masing2 akan sedar bahwa sebenarnya hubungan kalian selama nie sangat bermakna!..so,selamat mencuba semua!!..^_^


*Cinta Itu Membunuhku~

    

2 comments:

  1. w,salam,,hehe,,thanking!..tulis dlm keadaan ngantok..ntah menjadi ke x tips2 nie..hikhikhik~

    ReplyDelete